darko sedej satroblog

umjetnici, pjesnici, pisci, kompozitori, muzicari, nostalgicari, kontranostalgicari, ... posaljite priloge ... mail: darko@satrologija.com

7/23/2007

djurine kucne carolije - tekst


Ciao, ciao, ovo su Đurine kućne čarolije. Sigurno vam se desilo da ne možete da stavite kapu na glavu jer vam pri tome smeta nos. Taj ćete problem jednostavno da rešite. Kako? Kapu ćete lakše da stavite, ukoliko vam smeta nos, ako je stavite odozada. Međutim, ukoliko imate repić, to vam može da vam zasmeta u toj radnji i zato je najbolje da kapu stavljate spreda ali u većem luku… jelte… ili paraboli, kako to naš narod kaže. Eto ga. Kapa je već na glavi.


U ovoj emisiji dat ću vam nekoliko sitnih, ali korisnih saveta. Svima nam se desilo da ne znate šta da radite sa zubom koji vam je ispao: Ne bacajte ga! On može vrlo dobro da vam koristi. Ukoliko imate neki lak možete da ga obojite u neku drugu boju, a ako je on šupalj, još bolje, bit će divan mali privesak za ključeve, male ključiće od vašeg deteta.

Međutim, još jedan bolji savet: Imate li kod sebe, a sigurno imate, praznu limenku od piva, ubacite unutra jedan zub… Vidite, već malo zvecka. Međutim, ako vam ispadne nekoliko zuba, još bolje! Sve ih ubacite unutra i tako ćete dobiti prekrasnu zvečku za vaše dete koje će onda to… korisiti kada se igra ili u nekim sličnim zabavnim situacijama. Vaše će dete biti srećnije što više vama bude god ispadalo zuba. Znači, što manje zuba u vas, više u detetovoj zvečki – manje zuba, više zabave za vaše dete.

Međutim, pivsku, ovu, limenku, možete da koristite još na neke druge načine. Jedan od najboljih načina je za to ukoliko želite da uvučete iglu u konac. Pivska limenka poslužit će na taj način kao podmetač za glavu – udubimo je malo pa ko da ima glava svoje mesto, pa da može da dihtuje. Tako ćemo mnogo lakše, ukoliko glavu stavimo na pravo mesto, izvadimo iglu, zabodemo u sto, i mnogo lakše ćemo da ciljamo jer nam je glava na sigurnijem mestu i čvršćem položaju. Još jedan vrlo interesantan savet …(DOK NAVLAČI PONOVO KAPU)… ah,da, zaboravili smo parabolu… I kapa je ponovno na glavi.

Pesma kaže kardanfil se na put sprema, a ja kažem kardanfil, na tebe je red. Svima se dogodilo da ne možete da ocedite garež sa prašine. To ćete lako da rešite ukoliko uzmete ocat na jednu ruku, a ulje na drugu. Ako trljate pažljivo u smeru kazaljke na zidu – rezultat će vas prosto iznenaditi: na jednoj ruci ostat će prašina, a na drugoj garež.

I za kraj, još jedan mali savet: desilo vam se da ne možete da počnete sa guljenjem kengura jel njegova koža zapinje - počnite od repa i ta će vam radnja ići kao od šale…

0 Comments:

Post a Comment

<< Home